Thursday, February 16, 2012

Tahun ketiga yang bukan lagi masa main-main

Salam Jumaat...urm, xlama lagi akan bermula semester baru. Memandang kepada jadual.., semester ni subjek agak berat jugak..kena la study smart sem ni.. Ni lah jadual aku sem depan....

HCV3023- MASYARAKAT SIVIL
MCT3033- TEKNOLOGI PEMBUATAN
MTS3033- PENGATURCARAAN BERORIENTASIKAN OBJEK
KPD3016- PENGAJARAN, TEKNOLOGI DAN PENAKSIRAN 1
CUK2021- TAEKWON-DO II

Semester ni bukan lagi masa untuk aku main-main seperti dulu...harap aku aku dapat belajar bersungguh-sungguh..yang penting keberkatan sepanjang aku belajar. Aku nak markah dari keberkatan.bukan sebab meniru, bodek pensyarah dan lain-lain yang mengelat. Aku yakin dalam belajar berkat yang paling penting ikhlas. tak guna markah tinggi-tinggi tapi dari usaha yang haram. Xguna dapat ijazah kalau pointer bagus-bagus tapi bukan dari usaha kita belajar.

Semester ini jugak ,aku harap aku habiskan masa untuk belajar di library. Kalau semester sebelum ni aku asyik duduk kat rumah je, semester kali ini aku harap dapat luangkan abeskan masa untuk belajar di library.



Semester kali nak belajar English sampai boleh. Ayah dan mak selalu pesan, tak guna kalau masuk universiti tapi xpandai bahasa orang putih. SEMANGAT!!!!! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...