Sunday, July 17, 2011

Selamat datang TV3 dan Konvoi Terpanjang JOhor 2011

Salam..teruja dapat tahu Tv3 datang dalam konvoi motosikal berkuasa besar terpanjang tu beb..aku pon apa lagi, capai kamera pergi ke lokasi ( Dataran Yong Peng) dan snap2 beberapa pic...aku dapat tahu konvoi ni dari Kuala Lumpur..diorang singgah sini pastu nak pergi kampung Sri Medan..

saya bersama optimus prime..eh silap..Triumph !!!..


Mantap!!!



Artis??huh..mari berlintas langsung..dia ckp masuk buletin utama..

peehh!!gagah..heli di udara dan harley di dataran Yong Peng..


macam tokey The Orange * Paul Junior lah beb!!

Da, malas nak ckp byk.tguk berita tv3 malam ni..salam..

Saturday, July 16, 2011

Tranfomers Dark of The Moon yg superb !!!

Salam..sangat mengujakan, super real...transfomers dark of the moon kali ni lebih mantap. Congrate to Micheal Bay..sound effect yg memecah telinga, menggegarkan panggung dan aksi2 autobot yg ganas..aku rasa cerita ni kalau tengok kt dvd atau laptop tentu x best..criter transfomers ni tguk kt wayang mmg menjadi dan seronok..lebih2 lg kalau tengok 3D..

Transfomers sebelum ni Megan Fox menjadi heroin..Transfomers Dark of a The Moon melantik Rosie Hutington Whitely menjadi heroin..

Transformers: Dark of the Moon Publicity Still
Rosie Hutington Whitely

Transformers: Dark of the Moon Publicity Still
 Antara babak yg menarik




 Transformers: Dark of the Moon Publicity Still
 kuning yg seksi...haha


 Transformers: Dark of the Moon Artwork
optimus prime yg kacak dan gagah..




Transfomers 4's hero..haha.gilak!

Salam.

Tuesday, July 12, 2011

Sunday, July 10, 2011

Percutian..eh salah!!..persinggahan perjalanan

Salam...Melaka lg??kenapa..sebab dia best!!malas nak cerita banyak..juz upload pic..saksikan putera dan puteri2 di taman larangan menghiburkan diri..=)

kami siap ada security escort..hebat kan??

 
even kami berhenti di di RnR..keselamatan terjamin


Sampai je di kawasan tersebut..ada aktiviti yg memang best...

 rock climbing yg super best!!






cruise di tasik..extra exited


best+seronok= muka2 gumbira  =)


Salam.

Friday, July 08, 2011

Keturunan-keturunan jangan buat main..!!

Salam, ni nak story..kenapa hari ini manusia semakin gila.sanggup buat ape je kerana nak capai ape yg dia nak..Tau x yang fitnah ni merupakan dosa besar. Dosa fitnah ni lebih besar dari membunuh malah lebih teruk dari berzina..Sebab selagi orang yg difitnah tu x ampunkan maka dosa orang yg buat fitnah tu xkan terampun..Isshh..jgn buat main..Dosa fitnah ni umpama makan daging saudara sendiri..dan lebih teruk dan menyakitkan hati lagi bila benda yg dibuat ni melibatkan keluarga atau keturunan.

Apa perasaan korang bila ada orang cakap keturunan korang ada saka?..marah??suka??sakit hati??...jawapannya..marah+sakit hati yg teramat sangat..sedih sangat bila ada juga manusia yang seagama, sebangsa cakap macam tu..itulah yang terjadi pada makcik aku..tapi bila sebut isu saka masalah ni bukan saja melibatkan makcik aku tapi semua family aku termasuk semua keturunan aku..

 ‘saka’ adalah jin atau jin-jin yang diwarisi daripada seorang manusia kepada seorang manusia lain sama ada secara disedari atau tidak, biasanya melibatkan keturunan.
Kepada sipolan..ko kenal pon x salahsilah family aku, ko berani buat fitnah macamni..sedarlah wahai pembuat finah ni..ko dah tahap warga emas..sepatutnya ko memperbanyakkan amalan dan amal jariah..bukan buat dosa-dosa macamni...ni aku nak bagitau latar belakang keluarga aku...bukan nak gebang atau nk berbangga diri tp nak bgtau yg dia ckp keluarga aku adalah mustahil..kalau xpercaya, tanyala siapa2 yg duduk Yong Peng terutama orang tua yg pernah tinggal di Ladang Yong Peng..kenal x dengan Pakih bih Hj Othman..insyaAllah mereka tau..

Atuk aku Allahyarham Haji Pakih bin Haji Othman merupakan imam di surau di tempat tinggal beliau. Atuk aku seorang yang warak..keluarga aku semua cerita surau merupakan rumah kedua dia..Atuk aku selalu bermalam di surau mengaji al-Quran..Orang kampung sangat hormat dengan dia..sampaikan bayi yg baru lahir, atuk yang azankan, iqamatkan, malah semua penduduk kampung kalau nak sembelih ayam pon suruh atuk aku..banyak lagi berkaitan agama atuk aku yg lakukan..sampaikan dah nak meninggal..dia xpernah tinggal solat..dia meninggal kat rumah aku..masa tu aku tinggal di Taman Timur..no rumah 144..aku sendiri saksikan beliau solat baring sebab da terlalu uzur..wuduk family aku yg amekkan sebab atuk aku dah terlalu uzur..dia xpernah tinggal solat..bibir dia xlekang dari zikir...

Aku pon pelik kenapa ada orang cakap keluarga aku ada saka...time dia meninggal pon mudah..maklong aku meninggal pon mudah..langsung xnmpak terseksa,,xde pon macam orang bela saka..

Ingat kepada sipolan yg buat fitnah..bertaubatlah..mohon maaf kepada keluarga aku..insyaAllah keluarga aku maafkan..

You sucker saka pergi jauh-jauh..



Nauzubillahi Mingqzalim..

Salam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...