Wednesday, December 29, 2010

mak, saya pilih hadiah ini.....yess..!! i get it

i choose this one


..inilah hadiah yg saya mahu..





original jeep

yeyy!!!nk pilih hadiah best2 utk diri sendiri...


excited memilih hadiah utk diri sendiri





pilih hadiah kam0o....
....
...
..
.
yeahh...inilah masanya untuk memilih hadiah


Tuesday, December 28, 2010

kek...





"rumah tibe bergulap gelita...tibe2 ad chya lilin menerangi mata....."

thanks kpd my mum and dad krn wat suprise...really hepi..!!!kek yg memang sedapppp!!!tenkiu mak, tenkiu ayah, tenkiu adik2....korg mmg best...

Thursday, December 16, 2010



charming...charming...!!!

ccaakkkk!!!
(tade motif =P)

Wednesday, December 15, 2010

Juz for u...


Waaahh...special utk awak....cklat ni mmg beshh...round2 punyer round akhirnya dapat gak blikan utk awak....ssooo...hepi when i see this..

skandal terbaru...hehehehe...


haha...agak2 ni pic sapa??adik aku, akak aku??makcik sblah rumah aku or...skandal aku...haha....sapa yg ckp nama yg disebut...tpukan dan tndangan tok korang...sbnrnya ni lah mak aku....pe la wei...

Tuesday, December 14, 2010

saya seorang yang skema..hahah...weekk!!!



Tada.....ni pic tahun lepas..comel kn??haha..masa ni aku baru sem 1...junior la katakan..pkaian kemas jek...skema nak mampos masa ni...prangai pon sopan jek..maklumlah baru2 lg...

clubing di kedai makanan segera...





acara makan2 bersama keluarga...dr shoping2 kt bandar...tiba2 si ayah dan emak ajak makan malam di kentucky fried chicken....pic ni diambil ketika kelaparan (kebuluran)...hihihi!!

Monday, December 13, 2010

hate pimple....damn..!!!

tanda2 sudah matang adalah muka tumbuh jerawat???haha...mcm tahyul....dulu aku mmg xpecaya fakta ni....akhirnya akhir form4 i have pimple kt muka...aahh, damn...so da mcm2 product aku pkai tok ilang bnda ala ni kt muka....bedak sejuk, beras kunyit, tepung korma gamaknya pon aku da try...tp xmnjd..mujur sains sbg pnyelamat dunia kayak spiderman...haha...means, aku hnya pkai product b'asaskan teknologi atau lebih tepat cara moden...pkai cream, washer dan lain2nya.....



ini dia..nivea for men..bukan nivea pomen kereta or nivea posmen....stakat ni product ni mcm bgus...smpai ada yg tegur muka i bersih..huhu...dgn wangian yg besh dan harga yg murah gila2..aku pon try...hasilnya......kita tggu mggu dpn...haha

Mari Makan Kek...=)



Selamat Hari Lahir Emak....
Kita doakan emak dimewahkan rezeki dan disayangi Allah..ulang thun ke brape ni??huuhu...pic kek tu leh jwab kn...hehe..love u mom..........=)

Muharam....

Alhamdulillah....Allah masih lanjutkan usia aku...klau ikot kalendar islam maknanya da awal tahun...so, aku perlu memikir apa, mengapa dan kenapa azam baru aku untk tahun ni....nak jadi baik, nak jadi polis..haha..seriously aku benci polis...ttteeettt!!!..
aku nak jd spt haiwan...haahh????bukan jd binatang....tp sikap baik yg Allah programkan kpd mreka2 ni agar kita mngambil iktibar....(dgn nada baik spt tok guru)...aku nak jd spt semut, ratu lebah, dan kucing....

jd aku spt
1.semut yg rajin
2. ratu lebah yg disayangi ramai
3.kucing yg penuh dgn kasih sayang dan comel...haha...

nmpk mcm annoying....tp aku cuba....=)

Friday, May 14, 2010

20 fakta menarik tentang agama Islam..=)

Berikut adalah beberapa fakta menarik tentang Islam yang saya petik dari beberapa senarai di intenet.
1. Tahukah Anda? Ternyata Nama yang Paling Banyak Diguna di Dunia adalah “Muhammad” disusuli dengan nama “Jack”
2. Albania merupakan negara satu-satunya di benua Eropah yang 90% penduduknya beragama Islam
3. Perkataan-perkataan berikut ini adalah berasal dari bahasa Arab : Algebra, Zero, Cotton, Sofa, Rice, Candy, Safron, Balcony, bahkan `Alcohol’ juga berasal dari bahasa Arab, Al-Kuhl, yang mempunyai erti “bubuk” yang kemudiannya diserap ke dalam bahasa Inggeris.
4. Beberapa ayat di dalam Al-Qur’an menggambarkan pentingnya persamaan hak antara lelaki dan wanita (secara perhitungan matematik). Kata “Lelaki” dan “Wanita” di dalam Al-Qur’an sama-sama berjumlah 24. clik sini untuk melihat persamaan matematik yang lain
5. Islam merupakan agama yang pertumbuhannya paling cepat di dunia menurut banyak sumber, dijangkakan akan menjadi agama nombor 1 di dunia pada tahun 2030. lihat video disini
6. Jikalau sekarang Al-Qur’an dihancurkan, maka versi arab dari Al-Qur’an akan segera direcover oleh jutaan muslim, yang disebut “Huffaz” yang telah menghafalkan kata-kata di dalam Al-Qur’an dari mulai awal sampai dengan akhir ayat.
7. Pemeluk Islam bertambah 2,9% per tahun. Pertumbuhan ini lebih cepat dibandingkan dengan pertumbuhan jumlah penduduk bumi sendiri yang hanya 2,3% per tahun.
8. Berdasarkan data dari Kementerian Pertahanan Amerika Syarikat. Dianggarkan seramai 15,000 orang yang beragama Islam berkhidmat dalam US Militari ( Stats 1997).
9. Seramai 8 juta orang Muslim yang kini ada di AS dan 20.000 orang AS masuk Islam setiap tahun setelah peristiwa 9/11. klik untuk lihat video
Makam Nabi Muhammad S.A.W.
10. Jasad Nabi Muhammad pernah ingin dicuri 2 kali, namun kedua2nya gagal dan salah satu yang mencuri dihilangkan oleh Allah dari bumi
11. Al Qur’an adalah satu-satunya kitab suci yang boleh dihafal jutaan manusia (Hafidz/penghafal Al Qur’an) sehingga keaslian/kesuciannya selalu terjaga.
12. Jika agama lain mempunyai lebih dari 4 versi kitab suci yang berbeda satu dengan lainnya, maka Al Qur’an hanya ada satu dan tak ada pertentangan di dalamnya:
13. Para astronaut telah menemukan bahawa planet Bumi itu mengeluarkan semacam radiasi yang berpusat di kota Mekah, tepatnya berasal dari Ka’Bah. Yang mengejutkan adalah radiasi tersebut bersifat infiniti (tidak berakhir), radiasi tersebut menembus planet mars dan masih berlanjutan. Peneliti mempercayai bahawa radiasi ini memiliki karakteristik dan menghubungkan antara Ka’Bah di di planet Bumi dengan Ka’bah di alam akhirat. artikel lanjut di sini
14. Kata-kata terakhir Nabi Muhammad sebelum wafat adalah “Ummatii … ummatii …ummatii” yang mengungkapkan betapa besar cinta Baginda kepada umatnya.
15. Solat yang pertama dilakukan oleh Rasulallah Saw menghadap Masjidil Haram adalah solat Asar bersama para sahabat, setelah sebelumnya berkiblat ke Masjidil Baitul Maqdis selama 16 bulan.
16. Sebanyak 23 kali perang semasa Rasulullah memimpin, hanya sekali kekalahan yang di derita kaum muslimin, yakni, perang uhud.
17. Musa A.S adalah nama yang paling sering disebut dalam Al-Qur’an, sedangkan Maryam adalah satu2nya nama perempuan yang disebut dalam Al-Qur’an.
18. Semua anak Nabi Muhammad, yakni, Al-Qasim,Abdullah dan Ibrahim, meninggal kurang lebih pada usia 2 tahun. Allah sengaja memanggil mereka lebih awal agar kaum muslimin tidak mengangkat mereka menjadi rasul yang baru.
19. Hajar Aswad itu diturunkan dari syurga, warnanya lebih putih daripada susu, dan dosa-dosa anak cucu Adamlah yang menjadikannya hitam.
20. Al Khawarizmi (matematik), Jabir Ibn Hayyan (kimia), Ibnu Khaldun (sosiologi dan sejarah), Ibnu Sina (kedoktoran), Ar Razi (kedoktoran), Al Biruni (fizik), Ibnu Batutah (antropologi) adalah contoh dari ratusan cendikiawan muslim yang menjadi rujukan dalam ilmu pengetahuan moden.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...